Paryžietiškas gyvenimo būdas: ore tvyranti elegancija ir prancūziško stiliaus prisijaukinimas

Paryžietiškas gyvenimo būdas: ore tvyranti elegancija ir prancūziško stiliaus prisijaukinimas

Ar kada pagalvojai kokį gyvenimą gyventum, jeigu vieną dieną imtum ir nubustum kitoje šalyje? O jeigu ta šalis būtų Prancūzija? Beskim smeigtuką žemėlapyje tiksliau – Paryžius. Eifelio bokštas, skaniausi pasaulyje kruasanai, elegantiškų kvepalų dvelksmas romantiškose gatvelėse... Skamba svajingai, tiesa? Tačiau, atskleisiu paslaptį - norint pasijausti lyg paryžietei, visai nebūtina kraustytis į kitą šalį. Pakanka „pasiskolinti“ keletą patarimų iš šio žavingo miesto moterų tam, kad esant bet kur galėtumėme prisijaukinti prancūzišką gyvenimo būdą.

Įgimtas stiliaus pojūtis?

Sunku neįsiminti prancūzių stiliaus - visai ne dėl iššaukiančių detalių ar ištaigingumo, o dėl lengvumo, elegancijos ir, rodos, įgimto asmeninio stiliaus pojūčio. Ta tvyranti elegancija atrodo labai lengvai pasiekiama ir nereikalaujanti pastangų, tačiau realybėje reikia įdėti darbo susikuriant spintą, iš kurios vėliau rinktis drabužius bus itin lengva. 

Paryžietiškas įvaizdis neatsiejamas nuo kokybiškų medžiagų, žavių audinių bei drabužių, kurie dera tarpusavyje. Prieš investuojant į tokią spintą reikėtų apžvelgti savo stilių, pasirinkti drabužių kirpimus, kurie tinka prie figūros bei gyvenimo būdo. Nepamirškite, kad savo spintose jau turite nemažai jums tinkančių drabužių, todėl norint pasiekti prancūzišką įvaizdį gali pakakti keletos bazinių pirkinių, jog apjungtumėte derinius.

Kapsulinės spintos sąvoka puikiai apibrėžia tai, kas padeda rasti savo stiliaus balansą bei pajusti prancūziško stiliaus lengvumą. Susidėliojus nepriekaištingus ir mėgiamus derinius reikėtų atsirinkti ir papuošalus. Idealiausia rinktis minimalistinius bei elegantiškus perlų papuošalus. Juk visos esame girdėję kaip tobulai dera juoda suknelė ir perlų vėrinys. Būtent tai ir yra nesenstanti prancūziškos elegancijos klasika.

 

Gerkite gyvenimą pilnais gurkšniais

Norint pajausti Prancūzijos dvasią, reikėtų negailėti ir nepalikti geriausių dalykų ateičiai. Apsirenkime tą gražią suknelę šiandien, o kam laukti rytojaus ar svarbesnės progos?

Valgykime šiandienos patiekalą iš gražiausios namų lėkštės, nelaukime tam ypatingų svečių. Vietoje suplyšusios namuose nešiojamos palaidinės apsirenkite tai kas jums iš tikrųjų gražu ir jauku. Prancūzės mus moko gerti gyvenimą pilnais gurkšniais. Sulėtinkite tempą, pasimėgaukite tuo kas jus supa, paskaitykite knygą, nueikite į teatrą ar tiesiog pasivaikščiokite. Tokiu būdu išreikšite ir meilę sau. Paryžiaus moterys stengiasi gyventi kokybišką gyvenimą ir atsižvelgia į tai kokį renkasi maistą, kokius daiktus perka, kam skiria savo laiką.

Vietinio verslo vertinimas

Prancūzijoje ypatingai populiaru bei savaime suprantama pirkti maistą iš ūkininkų turgaus netoli namų, šviežius kepinius iš kaimyninių kepyklėlių, o drabužius ir aksesuarus nevengiama įsigyti butikuose, kuriuose galima rasti vietinių kūrėjų darbų. 

Tai darosi labai paprasta daryti ir Lietuvoje. Turime vis didėjančią lietuviškų verslų pasiūlą, kurie siūlo kokybiškus gaminius. Tereikia atsirinkti tai kas tinka mūsų virtuvei, spintai bei gyvenimo būdui. Toks pasirinkimas padės sutaupyti ir laiko, kai žinosite savo mėgiamas vietas, kuriose žinote, kad gausite tik kokybiškus dalykus bei tuo pačiu palaikysite tautiečių verslus.

Tikiuosi, jog šis laiškas padės įneštį į jūsų kasdienybę lengvos prancūziškos elegancijos!

 

Back to blog

Leave a comment